Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

”Den besvärliga Elin Wägner”

11 oktober @ 14:00 - 16:00

120kr

Ulrika Knutson är journalist och kritiker och en känd radioröst i bland annat ”God morgon världen”. Ulrika skriver också krönikor i olika tidningar och har innehaft en gästprofessur på journalistik- och mediautbildningen vid Göteborgs universitet, där hon 2015 utsågs till hedersdoktor vid humanistiska fakulteten.

Ulrika Knutson kommer att berätta om Elin Wägner, som i mångt och mycket var långt före sin tid. Det är först nu som tiden hunnit ifatt henne. Som en av Sveriges viktigaste författare under 1900-talet har Elin Wägner framför allt blivit ihågkommen för klassiska romaner som Norrtullsligan, Pennskaftet och Väckarklocka.

Elin Wägner var en civilisationskritiker, som utmanade sin samtid, och ofta ansågs besvärlig. Hon var en hård moralist som krävde det omöjliga av sin omgivning i kampen för rösträtten, freden och kärleken, men miljön skulle alltid gå före allt annat.

Journalisten och författaren Ulrika Knutson har skrivit en engagerad och skarpsinnig bok om Elin Wägner, som tar fasta på hennes mer okända sidor. Det är ett modernt porträtt som berör högaktuella ämnen, som sexuella trakasserier och miljöförstöring. Man kan inte låta bli att undra vad Elin Wägner hade tyckt om ”Me too-uppropet” och Greta Thunbergs miljöaktivism?

Avslutningsvis skriver Ulrika Knutson: ”Vi kommer inte undan henne. Vi behöver henne.
Jag instämmer till fullo. Elin Wägners tid är nu.”

Bokning: Obligatorisk bokning på Min Sida senast 10 oktober

Detaljer

Datum:
11 oktober
Tid:
14:00 - 16:00
Kostnad:
120kr
Webbplats:
Boka

Plats

Bio Drakstaden Salong 2

Ansvarig hos SUS

Ingrid Wallin
Telefon:
070-306 16 11