Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Människan i provröret- en välsignelse eller ett försök att leka Gud?

2022-10-06 @ 14:00 - 16:00

120 kr

Minns ni diskussionerna om CRISPR/Cas9, den lilla “gensaxen”, efter Nobelpriset i kemi 2018? Den hösten föddes världens första genmodifierade människor, ett kinesiskt tvillingpar, vilket väckte stor uppmärksamhet i forskarvärlden och många svåra frågor ställdes på sin spets. Vilka är genteknologins möjligheter, vilka är riskerna och hoten? Vem ansvarar för ett etiskt förhållningssätt? När och hur ska tekniken bäst användas och vem ansvarar för att rätt beslut fattas?

Torill Kornfeldt är vetenskapsjournalist och författare med en bakgrund som biolog. Hon undersöker i sin nya bok, Människan i provröret, vilka konsekvenser de senaste årens stora framsteg lett till och vad vi kan förvänta oss i framtiden. I sin föreläsning tar hon oss med på en upptäckts- och utbildningsresa genom vetenskapen bakom de stora genombrotten och vilka förhoppningar tekniken väcker.

Torill Kornfeldt gav för några år sedan ut den uppmärksammade boken Mammutens återkomst. Hennes båda böcker har tillsammans översatts till nio språk. Hon är programledare för P3 Dystopia och har bland annat skrivit för Forskning & Framsteg, Dagens Nyheter och Vetenskapsradion i P1. Hon är en flitig föreläsare och har haft ett stort antal uppdrag som moderator i olika sammanhang.

 

Bokning: Obligatorisk bokning på Min Sida senast 5 oktober

Detaljer

Datum:
2022-10-06
Tid:
14:00 - 16:00
Kostnad:
120 kr
Webbplats:
Boka

Plats

Bio Drakstaden Salong 2

Ansvarig hos SUS

Katrin Pähn
Phone
070-673 78 79