Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Palliativ vård – om livets och dödens etik och mening

2023-02-16 @ 14:00 - 16:00

120kr

Under föreläsningen kommer Matthias Brian att berätta om vad palliativ vård är, dess historik och nuvarande plats inom hälso- och sjukvården, men också att belysa mycket om betydelsen av det palliativa förhållningssättet samt om livets och dödens etik och mening.

Palliativ vård handlar inte enbart om livets slut, eller om medicinering – vi behöver också en etisk plattform, ett gott förhållningssätt och en förmåga att samtala. Självklart kommer också tillblivelsen och utvecklingen av Mellannorrlands Hospice att få sin plats i framställningen.

Matthias Brian är specialistläkare i allmänmedicin och palliativ medicin och har tagit initiativet till skapandet av Mellannorrlands Hospice. Redan under 80-talet väcktes hans intresse för vården av människor som befinner sig i livets slutskede, och palliativ vård har tagit över allt mer av arbetet – från att ha varit med att starta och jobba inom ASIH (Avancerad Sjukvård i Hemmet), över att arbeta som överläkare med ansvar för den palliativa vården på onkologkliniken vid Sundsvalls sjukhus och på Linnéaenheten i Norrköping, till att planera, starta och driva Mellannorrlands Hospice.

Numera försöker han att njuta av livet som pensionär. Fortfarande är Matthias Brian dock mycket engagerad i Mellannorrlands Hospice som ordförande i Insamlingsstiftelsen, men också med utbildningar i palliativ vård till sjukvårdspersonal och att föra ut budskapet till allmänheten.

Bokning: Obligatorisk bokning på Min Sida senast 15 februari

Detaljer

Datum:
2023-02-16
Tid:
14:00 - 16:00
Kostnad:
120kr
Evenemang Kategori:

Plats

Bio Drakstaden salong 5

Ansvarig hos SUS

Katrin Pähn
Telefon
070-673 78 79