Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

”Orglar som jag har mött och fått snygga till – ett liv i musikens tjänst – om restaureringar, nybyggen och interpretation”.

2023-11-28 @ 14:00 - 16:00

120kr

Vi kommer att få lyssna på en föreläsning utifrån det titeln anger, en föreläsning som även ger prov på ett fantastiskt orgelkonsertspel.

Hans-Ola Ericsson, född i Stockholm 1958 är tonsättare, organist, pedagog och bildkonstnär och har rötter i Indal-Liden.

Han har studerat musik i Stockholm, Freiburg, USA och Venedig och konserterat i hela Europa, Japan, Kina, Sydkorea, Kanada och USA. Hans interpretationskonst är dokumenterad vid talrika inspelningar. tex en internationellt lovordad inspelning av Olivier Messiaens orgelverk.

Hans-Ola är utnämnd till professor vid Musikhögskolan i Piteå. stadigvarande gästprofessor vid Hochschule für Künste i Bremen, har innehaft gästprofessurer vid konservatorierna i Riga, Köpenhamn, Helsingfors och Amsterdam, hedersprofessor vid Syddansk Musikkonservatorium, gästprofessor vid Hochschule für Katholische Kirchenmusik & Musikpedagogik i Regensburg, professor och universitetsorganist vid McGill-universitetet i Montreal samt föreläst och konserterat vid ett stort antal ledande orgelfestivaler och akademiska symposier över hela världen.
Hans-Ola har över tid blivit belönad med ett stort antal priser bl a det ansedda Kranichsteiner Musikpreis.
Hans-Ola Ericsson är ofta efterfrågad som sakkunnig i orgelfrågor, som jurymedlem i internationella orgeltävlingar, och som gästlärare vid ett stort antal högskolor och konservatorier.

Bokning: Obligatorisk bokning på Min Sida senast 27 november

Details

Date:
2023-11-28
Time:
14:00 - 16:00
Cost:
120kr
Event Categories:
,

Venue

Sköns kyrka
Kyrkvägen 44
Sundsbruk, 86336 Sverige
+ Google Map

Ansvarig hos SUS

Ingrid Wallin
Phone
070-306 16 11