Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Jens Lind – med passionen som drivkraft

1 mars @ 14:00 - 15:30

130 kr

Jens Lind är en person som får sin publik att lämna lokalen med en känsla av ”wow” – vilken resa vi fick vara med om!

Skratt, eftertanke och ibland en tår i ögat. Den röda tråden i Jens föredrag är lust och kreativitet. Han hämtar sina exempel från sina många år som filmare för SVT. Några av de mest minnesvärda reportagen och filmerna har kommit till när saker inte alls har gått som planerat.

Vi får vara med bakom kulisserna på olympiska spel och får njuta av möten med färgstarka stjärnor och blåbär. Vad ligger bakom de svindlande idrottsliga prestationerna? Hur berättar man om ögonblick som får hela världen att stanna upp? Jens berättar också om hur programmet Stopptid blev ett av SVT:s mest uppskattade långkörare och om bakgrunden till flera av hans prisade dokumentärfilmer. Jens har bevakat alla de största idrottsevenemangen och man behöver inte vara det minsta sportintresserad för att uppskatta hans föreläsningar.

Det senaste decenniet har Jens mestadels ägnat sig åt att producera dokumentärfilmer. Ett flertal har vunnit priser på internationella filmfestivaler. Några av hans mest uppskattade filmer är Solskensolympiaden, Sixten, Hockeyns historia och Leif GW – min klassresa och Sven Tumba.

I november 2019 vann Hockeyns historia första priset i kategorin “Documentary Team Sport” på den internationella sport- och filmfestivalen i Milano.

Jens Linds senaste kritikerrosade dokumentär om Sven Tumba sågs av över en miljon TV-tittare.

 

Bokning:  Obligatorisk bokning på Min Sida senast 28 februari

 

Detaljer

Datum:
1 mars
Tid:
14:00 - 15:30
Kostnad:
130 kr
Webbplats:
Boka

Plats

Bio Drakstaden salong 1

Ansvarig hos SUS

Björn Barkå
Telefon:
070-319 23 05