Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

”Från storpolitisk turbulens till ekologiska störningar – vår tids utmaningar för internationell fred och säkerhet”

2023-08-31 @ 14:00 - 16:00

120kr

De geopolitiska spänningarna är stora och kommer till uttryck genom stormaktsrivalitet och regionala konflikter. Utöver att orsaka stort mänskligt lidande har Rysslands krig i Ukraina undergrävt den regelbaserade världsordningen. Kärnvapenhotet har fått förnyad aktualitet.

Energi- och livsmedelspriserna har skjutit i höjden och bidragit till att befintliga spänningar ökat på många platser i världen. Samtidigt hotar klimatförändringar och miljöförstöring att få en oåterkallelig inverkan på både planet och människor. Världen är under stor press. Vad kan vi göra för att vända skutan rätt?

 

Joakim Vaverka har en bakgrund på UD och tjänstgör för närvarande som biträdande direktör för Stockholms internationella fredsforskningsinstitut (SIPRI), ett oberoende internationellt forskningsinstitut som sedan 1966 tillhandahåller data, analys och rekommendationer inom ett brett fält av utmaningar relaterade till fred, säkerhet och utveckling.

SIPRI är världsledande inom flera områden och riktar sin forskning till beslutsfattare, forskare, media och den intresserade allmänheten.

Bokning: Obligatorisk bokning på Min Sida senast 30 augusti

Details

Date:
2023-08-31
Time:
14:00 - 16:00
Cost:
120kr
Event Category:

Venue

Kulturmagasinet

Ansvarig hos SUS

Göran Wallin
Phone
0703952376