Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Är journalistiken nödvändig?

1 april @ 14:00 - 16:00

110 kr

Visst minns vi TV-programmet med en röd soptunna? Kanske kommer vi ihåg vad “att sverka” betyder?

Efter ett långt yrkesliv där han bland annat ägnat mer än 20 år av tid och engagemang åt folkbildning inom konsumentjournalistiken, kommer Herr PLUS att dela med sig av erfarenheter och reflektioner.

Demokratifrågor i allmänhet ligger honom varmt om hjärtat, särskilt frågor om hur man når svaga och dåligt informerade grupper som lätt hamnar utanför och som ingen bryr sig om. Det digitala utanförskpet är ett exempel, som främst, men inte alltid, drabbar äldre människor.

Kanske får vi också höra varför ideologiska ställningstaganden är viktiga i livet och vad som är tjusningen med att år efter år delta i en tvådygnsritt i den Norrbottniska vildmarken…

Sverker Olofsson är pensionerad TV-journalist med ett stort samhällsengagemang grundat under uppväxten i Vännäs i Västerbotten. Han var den förste i sin familj att ta studenten, med målet att bli lärare, “ett fantastiskt jobb”.

För oss är han känd främst från SVT, men också från Sveriges Radio, med program som PLUS, Karavanen, Nattöppet, Dina frågor m fl., samt ett flertal intervjuprogram.

Sverker Olofsson har 1997 tilldelats Centrum för lättlästs pris, Det lätta priset. 2003 fick han Publicistklubbens stora pris och 2009 tilldelades han Lukas Bonniers Stora Journalistpris med motiveringen “För att han aldrig ger sig”.

Sedan starten 1998 har Sverker Olofsson varit programledare och utfrågare vid Medicinska fakultetens årliga evenemang Forskningens Dag vid Umeå Universitet. Detta ledde till att han 2005 promoverades till Medicine hedersdoktor vid Medicinska fakulteten vid Umeå universitet.

 

Bokning: Obligatorisk bokning på Min Sida senast 31 mars

 

Observera nytt datum!

 

Detaljer

Datum:
1 april
Tid:
14:00 - 16:00
Kostnad:
110 kr
Webbplats:
Boka

Plats

Kulturmagasinet

Ansvarig hos SUS

Katrin Pähn
Telefon:
070-673 78 79