Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

Midlanda och flyget i Medelpad i ord och bild

23 november @ 14:00 - 16:00

110kr

 

Midlanda är en av Sveriges äldsta flygplatser och har betytt mycket för flyghistorien i Medelpad. Utvecklingen, från ett gräsfält till en av Sveriges största flygplatser har inte varit smärtfri. Midlandas placering på en ö, Skeppsholmen, dit det under många år saknades
en bro, medförde särskilda utmaningar.

Det dröjde 16 år från det att flygplatsen invigdes tills det byggdes en bro. Kommunikationen från fastlandet skedde med en liten färja, som endast kunde ta några få bilar åt gången. Under vinterdagar då färjan inte kunde gå, anlades istället en sågspånsväg.
Flygpassagerarna fick då, förenat med viss livsfara, själva gå över isen till flygplatsen. De återkommande problemen med färjetrafiken kallades allmänt för ”färjeeländet”.

Tommy Schütz är jurist och var flera år polischef i Sundsvall. Han har arbetat med polisfrågor i 15 länder, något han fortsatt med sedan han gått i pension.

Han har skrivit boken Midlanda och Flyget I Medelpad som 2022 gav honom Sundsvallskommuns stipendium på 25 000 kronor för framställning av litteratur med lokalt intresse.

Detaljer

Datum:
23 november
Tid:
14:00 - 16:00
Kostnad:
110kr
Webbplats:
Boka

Plats

Bio Drakstaden salong 5