Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Den nya generationens smarta mediciner

7 april @ 14:00 - 15:30

120 kr

Kan den nya generationens mediciner bota istället för att behandla? Vad är cell- och genterapier? Hur fungerar den nya typen av vacciner såsom mRNA vaccin?

Under föreläsningen ger vi oss in på en resa från ’Science Fiction till Science Fact’ – en snabbkurs i 200 år av forskning som lett oss fram till några av historiens största medicinska framsteg.

Den som tar oss med på denna resa är Dr Eva-Karin Gidlund. Dr vid KI, ansvarig för ett internationellt centrum för innovationer inom medicin och läkemedel i Matfors.

Eva-Karin är disputerad inom medicin och genetik på Karolinska Institutet. Hon är tidigare forskare, författare och internationell presentatör som har tävlat i Science Grand Prix, och har undervisat på universitet både i Sverige och utomlands.

Sedan 2019 har Eva-Karin flyttat hem till Sundsvall, och arbetar nu på NorthX Biologics i Matfors. Där leder hon en större regeringsstödd satsning för att bygga upp en innovations-hub som ska stärka medicinska projekt både nationellt och internationellt.

NorthX Biologics är en tillverkare och utvecklare inom cell- och genterapiområdet. Hennes främsta arbetsrelaterade mål är att överbrygga klyftan mellan innovation, akademi, små och medelstora företag och läkemedelsindustrin med syfte att leverera avancerande läkemedel.

 

Bokning: Obligatorisk bokning på Min Sida senast 6 april

Detaljer

Datum:
7 april
Tid:
14:00 - 15:30
Kostnad:
120 kr
Webbplats:
Boka

Plats

Bio Drakstaden salong 5

Ansvarig hos SUS

Per Dahlqvist
Telefon:
070-585 39 29