Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Ahlberg, Ek & Roswall

23 mars @ 14:00 - 16:00

120 kr

Ahlberg, Ek & Roswall har genom sitt bländande samspel och fantasifulla arrangemang gjort stor succé på flera folkmusikfestivaler och har stora framgångar runt om i världen.

Från Lappland i norr till Skåne i söder – och mittemellan Medelpad har de tre representanterna av vårt avlånga Sverige bakat ihop det till något eget men också traditionellt. Trion är influerade av allt från barock till pop med en stark känsla för melodi och sväng kryddat med en lekfull spelglädje.

Med femsträngad fiol, nyckelharpor och harpgitarr har trion en rejäl rytmik, energi och samspel. På programmet står skånska slängpolskor, triolpolskor från Medelpad och egna låtar. Under konserten berättar de både om sin musik, sig själva och om svensk folkmusik.

Ensemblen fick utmärkelsen ”Årets grupp 2016” på Folk- och Världsmusikgalan i Västerås och har turnerat över hela världen.

Emma Ahlberg-Ek kommer från Sundsvall och är uppvuxen inom folkmusiken. 2010 blev Emma riksspelman på Medelpadslåtar. Hon är spelman i flera andra grupper och ses även i hennes egen musik- och berättarföreställning om spelkvinnan Hillevi Öberg från Borgsjö.

Daniel Ek är uppvuxen i lappländska Vuollerim. Han är förutom musiker i olika konstellationer också verksam som gitarrpedagog i Sundsvalls Kulturskola.

Niklas Roswall kommer från Skåne men bor numera även han i Sundsvall. Han blev riksspelman redan 1992 och blev världsmästare på kromatisk nyckelharpa 1996.

 

Bokning: Obligatorisk bokning på Min Sida senast 22 mars

Detaljer

Datum:
23 mars
Tid:
14:00 - 16:00
Kostnad:
120 kr
Evenemang Kategori:
Webbplats:
Boka

Plats

Restaurang E-street

Ansvarig hos SUS

Björn Barkå
Telefon:
070-319 23 05