Föreningsfakta


Bara några ord från er ordförande…

Bodil Jönsson har i en av sina många böcker lanserat ????begreppet årsrik som en möjlig synonym för pensionär eller senior. Det är ett tilltalande och positivt sätt att beskriva vårt läge i livet. Vi är rika på både erfarenhet och tid. Att sedan samhället inte alltid efterfrågar vår erfarenhet är naturligtvis både tråkigt och dessutom oekonomiskt Bodil Jönsson refererar i sin bok Silver en undersökning som Socialstyrelsen gjort där det visar sig att många äldre klagar på brist på sysselsättning. Här har ju vi i Senioruniversiteten vår stora och viktiga roll i och med att vi med våra aktiviteter erbjuder intellektuell stimulans och social gemenskap. Alla är ju inte intresserade av curling, golf och stavgång även om dessa aktiviteter är både roliga och nyttiga. Föreställningen om äldre som en enhetlig grupp är mer missvisande än föreställningen om barn som en homogen massa.

Så över till höstprogrammet. Egentligen är det inget jag behöver kommentera. Det talar för sig självt. Spretigt kanske ni tycker. Ja, det är ingen tillfällighet. Vi vill att så många som möjligt skall hitta något som intresserar. Några nyheter hittar ni också, men ni får själva leta upp dem.

Ni som skickade in förslag på aktiviteter efter den uppmaning vi gick ut med i höstas kanske inte hittar ert förslag i höstens utbud. Var lugn, vi har lagt in alla förslag i vår idébank där vi botaniserar när vi lägger upp programmen. Vi fick många bra förslag men det kan ju ta någon tid innan vi kan passa in just ditt förslag i vårt utbud. Dessutom vill jag påminna om att ni alltid kan komma med nya förslag. Ta kontakt med någon i styrelsen och presentera er idé. Kontaktuppgifter till oss finner ni på sista sidan i Bulletinen. Vi tycker faktiskt att det är jättetrevligt om ni hör av er. Som ni ser i höstens program så har vi inlett samarbeten med några andra organisationer vilket vi tror kommer att kunna berika och bredda vårt utbud.

Som jag påpekat många gånger är vi tacksamma för att ni sköter anmälan och betalning i förväg via nätet. Kontanthantering börjar bli en mycket dyr och omständlig väg för oss. Jag tackar er alla som redan har anpassat er till detta.

När jag skriver detta är det i slutet på maj och hela sommaren ligger framför oss med de förväntningar det innebär. När ni läser det däremot är det augusti och stora delar av sommaren har passerat. Jag hoppas verkligen att era förhoppningar åtminstone till någon del blev uppfyllda.

Leif Bolin
ordförande SUS