404 Not Found
404 Not Found
Please forward this error screen to wedlink.buklsainsa.org's WebMaster.

The server cannot find the requested page:

  • wedlink.buklsainsa.org/n22.txt (port 80)
21 okt

SUS firade 25-årsjubileum den 10 oktober

 

Jacke SjödinSenioruniversitetet firade sitt 25-års jubileum med en jubileumsföreställning, tillsammans med ca 300 medlemmar, i Tonhallen. Sundsvalls Mässingssextett, för dagen bestående av sju personer, underhöll vid registreringen och lunchen.

Jubileumsprogrammet bestod av ett bejublat framträdande av Jacke Sjödin och trubadurduon Klas & Per-Åke. Jacke, som härstammar från Sollefteå, men tillfälligt, sedan 27 år tillbaka, varit bosatt i Uppsala, berättade om sitt liv som underhållare och kåsör.  Sin förmåga att rimma har han fått efter sin farfar, som bl.a. skrev en dikt till sin fru på deras 30-åriga förlovningsdag. Dikten, som numera är tonsatt, framfördes av Jacke.

Jackes förmåga att rimma kom också till uttryck under en show med 147 föreställningar, där han också skrev en ny sång om ett dagsaktuellt ämne varje kväll. Några av sångerna framfördes under föreställningen. Dessutom presenterade han en ny sång på melodin ”Svarta Malin”, där han beskrev svårigheterna att hitta en statsminister.

Som kåsör gäller det att skapa humor på sådant som man misslyckas med. Humor kan enligt Jacke definieras som skadeglädje med gott samvete. Jacke avslutade med att läsa en dikt där han lyckats hitta 18 rim på SUS!

Trubadurduon bjöd på ett blandat och mycket underhållande musikprogram. De spelade och sjöng allt från Zarah Leander via Fröding till Elvis. Publiken bjöds också in till allsång, där man fick sjunga med till både Elvis och Evert Taube.

(C) SUS 2014